Cum frica te face nefericit și-ți mănâncă din resurse

Viața ta , modalitatea in care îți percepi propriile valori și felul in care trăiești , de la cele mai mici chestiuni pana la cele mai mari , poate fi guvernata fie de încredere , fie de frica .

Văd in jurul meu atât de mulți oameni care trăiesc sub imperiul fricii . In orice dialog despre motivațiile lor pt care fac sau nu fac ceva apare teama „sa ai grija sa nu …” ” trebuie sa fii atent ca sa nu pățești ceva…” ” mai bine nu acționezi ca poate …” șamd. Scanează constant mediul in căutarea eventualelor pericole și se tem de orice. Se uita la știri și la diferite emisiuni TV și își alimentează frica neîncetat . Cele mai multe lucruri de care ne este frica nu se întâmpla niciodată, însă se întâmpla altele și de fiecare data le facem fata. Avem un instinct de supraviețuire și unul de autoconservare care sunt extrem de puternice .

Aici nu vorbesc despre a-ți pune efectiv viața in pericol deliberat , însă atunci când frica te paralizează și rămâi in cercul tau strâmt de teama sa nu pățești ceva , este bine sa te intrebi dacă este ok pt tine felul in care arați .

Dacă ți-ai da voie sa ai încredere in tine și sa pleci la drum cu credință ca ai toate resursele de care ai nevoie ca sa gestionezi orice situație apare pe parcurs , ți-ai da voie sa trăiești o viața mult mai bogata și mai liniștita . In plus , nu ai mai scana mediul ca sa găsești pericole, ci ai caută oportunitățile care sa-ți aducă împlinirea și bucuria de a trai și ai acționa cu încredere.

Și nu , in ultimul rând , gândește-te la câte compromisuri ai renunța dacă nu ți-ar mai fi frica !

Pentru ședințe individuale îmi puteți scrie la sarawati390@gmail.com 😇❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s